1ος Διεθνής διαγωνισμός Μαυροδάφνης (ΠΟΠ και ξηρής) στο Ληξούρι το 2015

Οινοποιείο Foivos

Οινοποιείο Foivos

Λυπάμαι που δεν μπορώ να παραβρεθώ στην συνάντηση των οινοποιών με τίτλο free mavrodafne που γίνεται σήμερα στην Πελοπόννησο, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η νομοθεσία που προβλέπει την ΠΟΠ Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας και την Μαυροδάφνη Πατρών, και να επιτρέπεται -υπό προϋποθέσεις- και η ξηρή οινοποίηση της, με τη δυνατότητα αναγραφή της ποικιλίας στην ετικέτα!

Ακόμη και η συζήτηση που γίνεται, μπορεί να φανεί χρήσιμη, στην περαιτέρω ανάδειξη της ποικιλίας μαυροδάφνη και να βοηθήσει στην αξιοποίηση του αμπελώνα της Κεφαλονιάς αποτρέποντας τους παραγωγούς από την εγκατάλειψη του αμπελώνα τους!

Το ίδιο πρέπει να γίνει και με το Μοσχάτο Κεφαλληνίας.

Υποστηρίζω την προσπάθεια και μάλιστα προτείνω την διεξαγωγή διεθνούς event-διαγωνισμού ΠΟΠ και Ξηρής Μαυροδάφνης από φέτος ήδη, στο ΛΗΞΟΥΡΙ.
2 διαφορετικές επιτροπές η μία για τους ΠΟΠ και η άλλη για τους ΠΓΕ.

Σίγουρα κάτι τέτοιο θα εξυπηρετήσει -πέραν του πιο πάνω σκοπού, και την διαφήμιση του Ληξουρίου και της Κεφαλονιάς, δημιουργώντας και αυξάνοντας τον εναλλακτικό τουρισμό των δρόμων του κρασιού, φέρνοντας διανυκτερεύσεις και καταναλώσεις στους επαγγελματίες της γαστρονομίας στο νησί!

Παραγωγός από χρόνια της Μαυροδάφνης Κεφαλληνίας και πολυβραβευμένος για αυτήν -ίσως μάλιστα να έχω τον μεγαλύτερο αμπελώνα μαυροδάφνης στην Κεφαλονιά- είμαι μαζί τους στην προσπάθεια, με την προϋπόθεση πάντα, ότι θα βρεθεί έξυπνη και ορθολογική λύση στον διαχωρισμό της ΠΟΠ από την ξηρή, που δεν θα μπερδεύει τον καταναλωτή! Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βρεθεί λύση! Καλή επιτυχία!

Για την ιστορία παράγω με μαυροδάφνη:

την ΠΟΠ «Μέθυση, Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας» φυσικώς γλυκύ οίνο
την ΠΟΠ «Αντιόπη», Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας φυσικός γλυκύς οίνος
τον ΠΓΕ Μαντζαβινάτων «Μύηση», με την συμμετοχή της μαυροδάφνης
τον ΠΓΕ Μαντζαβινάτων « Μεθύσφορο», με την συμμετοχή μαυροδάφνης
τον Ροζέ ΠΓΕ Μαντζαβινάτων «Πασπαρτού» με την συμμετοχή της μαυροδάφνης
τον ΠΓΕ Πλαγιές Αίνου «αντίδοτο» με τη συμμετοχή της μαυροδάφνης
τον ΠΓΕ πλαγιές Αίνου «Αποκάλυψη» 100% μαυροδάφνη σε λευκή οινοποίηση (blanc de noir)
τους ΠΓΕ πλαγιές Αίνου «μαύρο» και τον επιτραπέζιο «μαυρούδι» με 100 % μαυροδάφνη

Να σημειώσω, ότι πέραν των πολυ-βραβευμένων ΠΟΠ Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας του οινοποιείου μας, έχουμε λάβει διεθνείς χρυσές βραβεύσεις (και πολλές διακρίσεις) και για την εκδοχή της ξηρής μαυροδάφνης καθώς και για την συμμετοχή της μαυροδάφνης σε ξηρούς οίνους.

Θεόδωρος – Φοίβος Ορκόπουλος

Οινοποιός

Οινοποιείο Φοίβος στη Κατωγή στο Ληξούρι

Τηλ. 26710-29505

e-Mail: info [at] domainefoivow [dot] com

www.domainefoivos.com

email