Βίντεο παιδικής πορνογραφίας μέσα σε σχολείo

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σοκαριστικά  βίντεο παιδικής πορνογραφίας, με βιντεοσκοπήσεις εφήβων μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας ακόμα και με κρυφές κάμερες σε σημεία που αποκάλυπταν μέρη σώματος μαθητριών και που δεν μπορούσαν να τις αντιληφθούν, ανακάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα βίντεο αυτά είχαν κατασχεθεί στο πλαίσιο παλαιότερης υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας, κατά την είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2010 στη Θεσσαλονίκη, ένας 42χρονος καθηγητής Γυμνασίου, καθώς βρέθηκαν στο σπίτι του ψηφιακά πειστήρια, τα οποία περιείχαν πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Μετά από συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε σε εργαστηριακή εξέταση που διενεργήθηκε, η ύπαρξη πλήθους αρχείων εικόνων και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, καθώς και πρωτότυπες βιντεοσκοπήσεις εφήβων.

Οι βιντεοσκοπήσεις αυτές, οι οποίες ανέρχονται στις 80 είχαν γίνει μέσω υπολογιστή και η ομιλούμενη γλώσσα είναι η ελληνική.

Επιπλέον, κάμερα φέρεται να είχε τοποθετηθεί σε τέτοια σημεία της αίθουσας,  ώστε να είναι δυνατή η λήψη απόκρυφων σημείων του σώματος τους, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους εφήβους.

Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης αλλά και της έρευνας που συνεχίζεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποβλήθηκαν άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

email