“Ετοιμη” η επιστράτευση και των ναυτεργατών

Απεργία ΠΝΟ

Απεργία ΠΝΟ

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση (και) των ναυτεργατών εάν δεν λύσουν την απεργία τους.

Η «αναγκαστική αυτή λύση», όπως λένε αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, συζητείται από την Παρασκευή, αλλά φάνηκε να επιλέγεται χθες το απόγευμα, όταν οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δεν προσήλθαν στη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη.

Ο ίδιος την «φωτογράφησε» λέγοντας πως δεν θα υπάρξει απόφαση επιστράτευσης «όσο διαρκεί ο διάλογος», αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει εάν οι συζητήσεις δεν τελεσφορήσουν.

Μήνυμα έναντι κόστους

Σαν μία ένδειξη «καλής θέλησης» ο κ. Μουσουρούλης όρισε νέο ραντεβού με την ΠΝΟ για σήμερα το μεσημέρι. Εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, η απόφαση είναι «έτοιμη προς υπογραφή» από νωρίς το απόγευμα.

Τα ίδια στελέχη, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η λύση της επιστράτευσης «θα αποτελέσει διέξοδο και για τους ναυτεργάτες» καθώς «δεν μπορούν ούτε να υποχωρήσουν από τα αιτήματά τους ούτε να λύσουν την απεργία ομολογώντας ήττα».

Ενώ για την εικόνα που θα δώσει η κυβέρνηση, δεδομένου ότι θα έχει επιλεγεί η πολιτική επιστράτευση δύο φορές σε δύο εβδομάδες (η πρώτη αφορούσε στους απεργούς στο Μετρό), η απάντηση είναι πως «το μήνυμα της απαρέγκλιτης τήρησης του προγράμματος που πρέπει να σταλεί σε όλους τους κλάδους και στις συντεχνίες είναι πιο σημαντικό από το όποιο πολιτικό κόστος», που έτσι κι αλλιώς το θεωρούν πρόσκαιρο.

email
Πηγή άρθρου: capital.gr