Εxit Poll: Νίκη Μπερσάνι με 37% έναντι 31% του Μπερλουσκόνι

Ιταλικές εκλογές

Ιταλικές εκλογές

Νίκη Μπερσάνι με 37% έναντι 31% τουΜπερλουσκόνι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, βάσει των exit και instant poll.

Ο Γκρίλο συγκεντρώνει το 16,5% και αυτομάτως γίνεται ρυθμιστής των εξελίξεων, ενώ ο Μόντι συγκεντρώνει 9%.

Αν επαληθευτούν αυτά τα αποτελέσματα η Κεντροαριστερά λαμβάνει την πλειοψηφία στη Γερουσία, σύμφωνα με την La Reppubica.

Όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, η καταμέτρηση θα ξεκινήσει από τα ψηφοδέλτια της Γερουσίας και θα ακολουθήσουν εκείνα της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εκλογές της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, του Μιλάνου και της κεντρικής περιφέρειας Μολίζε, η καταμέτρηση θα αρχίσει -πιθανότατα νωρίς αύριο το πρωί- αφού πρώτα ολοκληρωθεί εκείνη των βουλευτικών εκλογών.

Στο μεταξύ ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων ψήφισε νωρίτερα στην πόλη της Γένοβας, όπου διαμένει μόνιμα. Χρησιμοποίησε μάλιστα ένα μολύβι που έφερε μαζί του από το σπίτι του.

Στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο ιταλός κωμικός έγραψε σκωπτικά «η ευχαρίστηση σήμερα θα είναι μεγάλη».

Έκανε γνωστό παράλληλα ότι δεν πρόκειται να μεταβεί στην Ρώμη και ότι «θα αναμείνει τα αποτελέσματα των εκλογών στο σπίτι του, δουλεύοντας στο χωράφι του».

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, το κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει την Ιταλία μπορεί σε έναν ορισμένο βαθμό να ευνοήσει το κίνημα Πέντε Αστέρων, που φέρεται να προσελκύει μεγάλο ποσοστό των νέων ψηφοφόρων.

email
Πηγή άρθρου: inews.gr