Κάλεσμα για ξεσηκωμό την Δευτέρα από τους φοιτητές του ΤΕΙ

Παγκεφαλληνιακό Συλλαλητήριο-ΤΕΙ

Παγκεφαλληνιακό Συλλαλητήριο-ΤΕΙ

Οι φοιτητές, μέσω των εκπροσώπων τους (Κοσμαδάκης, Αναγνωστόπουλος και Δούκας) ανακοίνωσαν στην σημερινή συνάντηση και το ψήφισμά τους, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται και όλοι οι Κεφαλλονίτες, εμμένοντας ακόμα στις παραιτήσεις του Δημάρχου και του συμβουλίου τόσο του δημοτικού όσο και του περιφερειακού.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος διάβασε την ανακοίνωση – κάλεσμα την οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω. Στο πάνελ τη συμπαράστασή τους έδιναν με την παρουσία τους και τον χαιρετισμό τους, ο Στέλιος Ματαράγκας, από την Πρωτοβουλία Πολιτών, ο Μιχάλης Μαρκάτος από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο, ο Κώστας Μιχαλάκος, Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Νίκος Παυλάτος από το Μέτωπο Κεφαλλήνων και ήταν ακόμη από τον Ιατρικό Σύλλογο ο Νίκος Μοσχόπουλος, ο Γιώργος Ατζελίδης από την Εθελοντική Ομάδα Κεφαλονιάς, ο Παναγιώτης Τζαννετάτος από το Κίνημα Δεν Πληρώνω.

Παρακάτω το Κάλεσμα:

Η τρικομματική κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα της μεγαλειώδους κινητοποίησης του λαού της Κεφαλονιάς που λίγες εβδομάδες πριν βροντοφώναξε στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου: ΟΧΙ στο κλείσιμο των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ΟΧΙ στην εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»

Έτσι σήμερα μετά από ένα προσχηματικό, όπως αποδείχτηκε, διάλογο και παραπλανητικές υποσχέσεις, η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας, εμμένουν στην κατάργηση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα φορέων- κινήσεων – φοιτητών δημιουργήθηκε από την ανάγκη να αναδειχθεί ακόμη μία φορά, ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο καθαρά το μήνυμα που στέλνει η τοπική κοινωνία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Είμαστε αντίθετοι στην υλοποίηση του αντιεκπαιδευτικού – μνημονιακού σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»

Δεν ανεχόμαστε την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και δεν θα επιτρέψουμε τον ευτελισμό των πτυχίων των φοιτητών και την απεμπόληση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Δεν δεχόμαστε την συνεχιζόμενη παραβίαση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και την καταπάτηση της συλλογικής αξιοπρέπειας μιας ολόκληρης περιφέρειας Ιονίων Νήσων που τίθεται από τα πράγματα εν αμφιβόλω από τις συνολικές ενέργειες της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Απαιτούμε από τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων και να παραιτηθούν επιτόπου εάν την Δευτέρα το μεσημέρι ο υπουργός και η συγκυβέρνηση δεν αποσύρουν τις καταδικαστικές για τα νησιά μας διατάξεις.

Ζητούμε από τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο να πράξουν ανάλογα με την ευθύνη που τους αναλογεί για το μέλλον αυτής της Περιφέρειας.

Ζητούμε από τους τοπικούς εκπρόσωπους των κομμάτων που συμμετέχουν και στηρίζουν την συγκυβέρνηση να καταδείξουν ότι θεωρούν το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας υπέρτερο των στενών κομματικών τους υποχρεώσεων.

Καλούμε τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες να διατρανώσουν σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή την αντίθεση τους στην καταστροφική επιλογή του κλεισίματος του ΤΕΙ Ιονίων.

Καλούμε όλες και όλους χωρίς αποκλεισμούς την Δευτέρα 11 Μαρτίου, την ώρα που οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι θα διαπραγματεύονται πάλι με τον υπουργό, να ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΕΟ ΠΙΟ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ.

Να στείλουμε από το Αργοστόλι δυνατή φωνή ενότητας – αποφασιστικότητα και αγώνα για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, για ανάπτυξη και προκοπή, για δημόσια δωρεάν παιδεία, για ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δυνατό και αναβαθμισμένο.

Την Δευτέρα 11/3/2013 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ!

Εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έμποροι – επαγγελματίες, καθηγητές – μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι, ο καθ’ένας και η κάθε μία δίνει το δικό του δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση.

Συλλαλητήριο στις 12:00 κάτω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας (Πρώην Νομαρχία)

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η Συντονιστική Επιτροπή φορέων – κινήσεων- φοιτητών

email