Αναζητώντας στην οικογένεια τον δράστη του μακελειού στις Άλπεις

Μακελιό Άλπεις

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο λέγοντας ότι τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν επί του παρόντος επισήμως ταυτοποιηθεί.

Ο ερευνητές της γαλλικής αστυνομίας εξετάζουν και την εκδοχή μιας χρηματικής αντιδικίας μεταξύ του Σάαντ αλ-Χίλι, που θεωρείται το ένα εκ των τεσσάρων θυμάτων της σφαγής στις Άλπεις, και του αδελφού του.

“Ενδέχεται να υπήρχε μια διαφορά ανάμεσα στους δύο αδελφούς για χρήματα. Είναι μια πληροφορία που δείχνει σοβαρή, η οποία προέρχεται από τη βρετανική αστυνομία”, δήλωσε ο Μαγιό. “Θα πρέπει ο αδελφός του να καταθέσει επί μακρόν. Κάθε εκδοχή θα εξεταστεί σχολαστικά”.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα στη Γαλλία, ο αδελφός του Σάαντ αλ-Χίλι παρουσιάστηκε χθες σε αστυνομικό τμήμα στη Βρετανία για να αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του στο μακελειό στις Άλπεις. Ο Μαγιό είπε ότι δεν έχει καμιά “επίσημη επιβεβαίωση” για την πληροφορία αυτή.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης να τηρηθεί επιφυλακτικότητα όσον αφορά την εκδοχή αυτή, διερωτώμενος για το πώς “μια οικονομική διαφορά μπορεί να προκαλέσει μια τετραπλή δολοφονία”.

Παράλληλα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ο Σάαντ αλ-Χίλι ήταν γνωστός στις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, επικαλούμενη έναν γείτονά του που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών παρακολουθούσαν το θύμα το 2003 κατά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, δήλωσε ο γείτονας αυτός τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο τον είχε φιλοξενήσει.

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο λέγοντας ότι τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν επί του παρόντος επισήμως ταυτοποιηθεί.

Οι γάλλοι ερευνητές αναμένουν σήμερα εκτός από ενδεχόμενες δηλώσεις των δύο κοριτσιών που επέζησαν της σφαγής, τα αποτελέσματα της νεκροψίας για την επίσημη ταυτοποίηση των θυμάτων, μετά την αποστολή στοιχείων του DNA τους από τους βρετανούς ομολόγους τους. Η βρετανική αστυνομία έκανε έρευνες στην κατοικία της οικογένειας στη συνοικία Κλέιγκεϊτ, 30 χλμ. νότια του Λονδίνου.

Τα τέσσερα άτομα, οι τρεις βρετανοί τουρίστες και ένας διερχόμενος ποδηλάτης, που βρέθηκαν νεκρά την Τετάρτη μέσα στο δάσος, είχαν δεχθεί από μία σφαίρα στο μέτωπο και αρκετές σε άλλα σημεία του σώματος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ανεσί.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε καταθέσει τα στοιχεία του σε κάμπινγκ κοντά στον τόπο της τραγωδίας, στο Σεν Ζοριόζ, όπου είχε καταλύσει με την οικογένειά του μερικές ημέρες νωρίτερα και η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ήταν στο όνομά του. Είχε γεννηθεί στη Βαγδάτη, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια ζούσε στη Βρετανία. Η τελευταία του διεύθυνση ήταν στην κομητεία του Σάρεϊ, νότια του Λονδίνου.

Βελτιώνεται η κατάσταση της αδερφής της 4χρονης

Η επτάχρονη αδελφή της που τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι, υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση και πηγαίνει καλύτερα. Συμφωνα με τον Μαγίο η κατάστασή της δεν εμπνέει πλέον μεγάλη ανησυχία και  είναι εκτός κινδύνου.

email
Πηγή άρθρου: news247.gr