Δορυφόρος εντόπισε 122 «αντικείμενα» στον Ινδικό

Αεροσκάφος της Malaysia

Αεροσκάφος της Malaysia

Νέα αντικείμενα 122 στον αριθμό φέρεται να εντόπισε γαλλικός δορυφόρος και εικάζεται ότι ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο μπόινγκ, ανακοίνωσε πρίν από λίγο ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν

Οι εικόνες έχουν ημερομηνία 23 Μαρτίου και δείχνουν αντικείμενα μήκους μέχρι 23 μέτρα, πρόσθεσε ο υπουργός.

Μερικά από τα αντικείμενα που κατέγραψε ο γαλλικός δορυφόρος φαίνονται ανοιχτόχρωμα και είναι πιθανότατα από στερεό υλικό.

Νωρίτερα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, δήλωσε ότι οι Αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τις έρευνες της χαμένης πτήσης MH370 της Malaysia Airlines. Οι δηλώσεις του έγιναν την ώρα που οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, επιτρέποντας την επανέναρξη των ερευνών.

«Το χρωστάμε στις οικογένειες, το χρωστάμε σε ολόκληρο τον κόσμο που αγωνιά και θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε οποιοδήποτε συντρίμμι και να λύσουμε τον γρίφο αυτής της εξαιρετικά μοιραίας πτήσης», τόνισε ο Άμποτ. Πρόσθεσε ότι η Αυστραλία είναι έτοιμη να βοηθήσει τους συγγενείς των επιβατών της πτήσης με οποιονδήποτε τρόπο.

«Πρόκειται για ένα τρομερό τραύμα, υπάρχει αβεβαιότητα, υπάρχει αγωνία. Είναι μία ανείπωτη στιγμή για αυτούς τους ανθρώπους και αν θέλουν να έρθουν στην Αυστραλία θα τους καλωσορίσουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε», είπε ο αυστραλός πρωθυπουργός.

Η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (Amsa) ανακοίνωσε ότι 12 αερσκάφη συμμετέχουν στη σημερινή επιχείρηση. Παράλληλα, το αυστραλιανό πολεμικό πλοίο HMAS Success ερευνά την περιοχή που «εθεάθησαν» από τους δορυφόρους δύο αντικείμενα, τα οποίο ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Τέσσερα κινεζικά πλοία έχουν φθάσει επίσης στη ζώνη ερευνών, στην καρδιά των νότιων θαλασσών. Παρόλα αυτά, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν στην περιοχή των ερευνών τις επόμενες 36 ώρες.

Οι ειδικοί λένε ότι αν βρεθούν συντρίμμια, θα χρειαστούν μήνες ή χρόνια προτού ανακαλυφθεί το ίδιο το αεροπλάνο και οι καταγραφείς της πτήσης.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr/