Ένας Έλληνας στο «τιμόνι» της Google

Στηβ Βρανάκης

Στηβ Βρανάκης

Μεγάλωσε στον Καναδά, αλλά έφυγε από το σπίτι σε νεαρή ηλικία, για να ταξιδέψει. Η ζωή του άλλαξε όταν πήρε τον πρώτο του υπολογιστή Mac. Όταν άρχισε να πειραματίζεται με το Διαδίκτυο, ξεκίνησε ένας μεγάλος «έρωτας». Από τότε εστιάζει κυρίως στον χώρο των ψηφιακών εφαρμογών και της διάδρασης.

Ο λόγος για τον κρητικής καταγωγής Στιβ Βρανάκη, ο οποίος σήμερα είναι στο «τιμόνι» της Google Creative Lab ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η οικογένειά του κατάγεται από τα Σφακιά και μετανάστευσε στο Βανκούβερ στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Στην έως τώρα διαδρομή του, o Στιβ Βρανάκης δημιούργησε τη δική του εταιρεία, ενώ συνεργάστηκε με ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες και συνέβαλε στην καθιέρωση εξαιρετικών νέων ονομάτων στην αγορά, μεταξύ των οποίων η O2, το Amazon και το iPhone στη Βρετανία.

Δημιουργικός διευθυντής της VCCP, ο Στιβ Βρανάκης άφησε το 2011 την εταιρεία για να δουλέψει στην Google Creative Lab ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αφρική.

email
Πηγή άρθρου: zougla.gr