Γερμανία: Ζητούν απαγόρευση της κτηνοβασίας και απελευθέρωση της κάνναβης

Α.Μέρκελ

Α.Μέρκελ (Πηγή φωτογραφίας:doldigital.net)

Μπορεί η Μέρκελ να «σπαταλά» μεγάλο μέρος του χρόνου της για την επίλυση των προβλημάτων της ευρωζώνης, όμως οι γερμανοί πολίτες ψηφίζουν για την αποποινικοποίηση της κάνναβης και την ποινικοποίηση της σεξουαλικής κακοποίησης των ζώων.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Μέρκελ «Διάλογος για το Μέλλον», που έχει στόχο να φέρει την κυβέρνηση πιο κοντά στους πολίτες προτείνοντας μέτρα που θα βελτιώσουν τη ζωή στη χώρα τους, 152.000 Γερμανοί ψήφισαν για τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Παράλληλα, 93.000 πολίτες ψήφισαν την ποινικοποίηση του σεξ με ζώα, που είχε νομιμοποιηθεί το 1969.

Ακόμη μεγαλύτερη απήχηση έχει μία πρόταση που καλεί το Βερολίνο να απαγορεύσει δια νόμου την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Τουρκία. Η συγκεκριμένη πρόταση πήρε 157.000 ψήφους.

Εάν η Γερμανία όντως προβεί σε μία τέτοια κίνηση, μιμούμενη ανάλογη περυσινή πρωτοβουλία της Γαλλίας, τότε πιθανότατα θα πλήξει τις εμπορικές σχέσεις που τηρεί με την Τουρκία.

Η Μέρκελ ήδη έχει απορρίψει την έγκριση ενός τέτοιο νομοσχεδίου, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης με συμμετέχοντες ψηφοφόρους.

Εξίσου πολιτικά ευαίσθητη είναι μία πρόταση που ζητά περισσότερες κριτικές συζητήσεις για το Ισλάμ, δεδομένου ότι η Γερμανία έχει περίπου τέσσερα εκατομμύρια μουσουλμάνους.

email
Πηγή άρθρου: tanea.gr