Η φιλοζωική δράση της Κατερίνας Λορεντζάτου-Μακρή

Κατερινα Λορεντζάτου-Μακρή

Η συγγραφέας,δημοσιογράφος και συνηγορός των ζώων Κατερινα Λορεντζάτου-Μακρή.

Η συγγραφέας,δημοσιογράφος και συνήγορος των ζώων Κατερίνα Λορεντζάτου-Μακρή, έχει γράψει 17 μυθιστορήματα και πολλά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά, όπως το National Geographic Traveler, Mother Jones magazine.

Στα 12 χρόνια της φιλοζωικής της δράση η κ. Λορεντζάτου-Μακρή μαζί με τον άντρα της Gavin Bowlby έχει μια αξιοζήλευτη προσφορά στην διάσωση των πιστών τετράποδων φίλων μας έχοντας σώσει 100 σκυλιά στις Η.Π.Α. και  περίπου 30 σκυλιά στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η κ. Λορεντζάτου-Μακρή η συμπόνια και η ευαισθησία που την διακατέχει  για τα ζώα την κληρονόμησε από την γιαγιά της Στέλλα Λορεντζάτου η οποία καταγόταν από την Κεφαλλονιά και είχε μεταναστεύσει στην Αμερική.

“Πρέπει πάντα να βάζουμε στην θέση του εαυτού μας τη θέση των ζωών και να σκεφτούμε πως, επηρεάζονται από τις πράξεις μας¨ δηλώνει χαρακτηριστικά.

Οι αποστολές διάσωσης των ζώων ξεκίνησαν μετά το 2006 όταν είχε ταξιδέψει στο νησί της Κεφαλλονιάς και διέσωσε δύο σκύλους.

Η κ. Λορεντζάτου-Μακρή έχει ερωτηθεί πολλές φορές γιατί αφιερώνει τόσο χρόνο στο να βοηθά ανυπεράσπιστα ζώα στο εξωτερικό διαμένοντας η ίδια στις Η.Π.Α.

“‘Όταν βλέπεις ένα  πλάσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο άνθρωπο ή ζώο δεν κοιτάζεις την σημαία , απλά το βοηθάς” δηλώνει η κ. Μακρή.

Σε ολόκληρο τον κόσμο η ποιότητα ζωής πολλών ζώων είναι πραγματικά ένας εφιάλτης.

Περισσότερη ευαισθητοποίηση του κοινού ίσως  βελτίωση την κατάσταση αυτή.

Πληροφορίες και επικοινωνία με την κ. Λορεντζάτου-Μακρή:

  • animalissuesreporter.org
  • dozendogdiaries.blogspot.gr
  • fadasmataaspropirgou.chipin.com

και στο e-mail: youradopteddog [at] yahoo [dot] com

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam με πληροφορίες από thecoastnews.com