Σαρώνει η τροπική καταιγίδα Ερνέστο το Μεξικό-9 νεκροί

Tροπική καταιγίδα

Tροπική καταιγίδα

Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο, με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους και τις σφοδρές βροχοπτώσεις, έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων στις πολιτείες Ταμπάσκο και Βερακρούζ του Μεξικού, όπως ανακοίνωσαν χθες το βράδυ οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η τροπική καταιγίδα, που χθες έπληξε τη νότια χώρα, αναμένεται να εξασθενήσει. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές διατήρησαν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των κινδύνων για κατολισθήσεις.

Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο έπληξε την περασμένη εβδομάδα, πριν ενισχυθεί σε κυκλώνα, πολλές χώρες της Καραϊβικής και προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις στο Μπελίζε, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα. Την Τρίτη, ενισχύθηκε σε κυκλώνα και έπληξε τη μεξικανική χερσόνησο Γιουκατάν. Ωστόσο, ως την Πέμπτη δεν είχε αναφερθεί κανένα θύμα.

Τα καιρικά αυτά φαινόμενα ανάγκασαν τη μεξικανική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στις περίπου 200 πλατφόρμες που έχει εγκαταστήσει στον Κόλπο του Μεξικού.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr