Ο Έλληνας πίσω από το Curiosity

Περικλής Παπαδόπουλος

Περικλής Παπαδόπουλος

Ο άνθρωπος που προσεδάφισε ή θα λέγαμε καλύτερα προσαρίωσε το Curiosity στην επιφάνεια του Άρη πρίν λίγες μέρες είναι Έλληνας!

Ονομάζεται Περικλής Παπαδόπουλος και γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963. Αφού τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο αποφάσισε να μεταναστεύσει στηνΑμερική το 1982 για να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να σπουδάσει Αέρο/Αστροναυτική, με ειδικότητα σε planetary exploration και hypersonics.

Αποφοίτησε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια, αυτο του Stanford με διδακτορικό το 1992. Από το 1987 Εργαζόταν στο Κέντρο τις NASA στο Silicon Valley της Καλιφόρνιας (NASA – Ames Research Center) για 20 χρόνια. Συμμετείχε σε διάφορες πλανητικές αποστολές συμπεριλαμβανόμενου ανάμεσα στα άλλα και του Marsh Science Laboratory (MSL).

Ο Έλληνας που συγκέντρωσε όλα τα φώτα της δημοσιότητας του πλανήτη, δηλώνει υπερήφανος και πως πραγματοποίησε ένα μεγάλο του όνειρο. Η ελληνική φωνή, ψυχή και σκέψη του curiosity πιστεύουμε να μας φέρει πολλά δεδομένα και να κερδίσει ο Έλληνας το μεγάλο του στοίχημα. Συγχαρητήρια!

email