Συλλαλητήριο – διαμαρτυρία για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Παλλικής σας καλεί στο συλλαλητήριο – διαμαρτυρία ενάντια στη συγχώνευση-υποβάθμιση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρη  στις 7 :00 το απόγευμα  έξω από το πρώην  Δημαρχείο  Ληξουρίου.

Θα τραγουδήσουν ο Δημήτρης Αραγιάννης, ο Διονύσης Φραγκοπούλος και μαθητικό μουσικό συγκρότημα.

Να μη λείψει κανείς!

Όλοι στη συγκέντρωση!

Να σημάνει  συναγερμός!

  • Να απαιτήσουμε:
  1. Να μην γίνει καμία συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου και κανενός άλλου δημόσιου νοσοκομείου ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων , Κέντρων Υγείας κ.α, γιατί οδηγούν στη συρρίκνωση των δημόσιων υποδομών και στη μείωση του προσωπικού, ενώ ο λαός έχει ανάγκη το αντίθετο, την ανάπτυξη και την αναβάθμισή τους.
  2. Ανάπτυξη και στελέχωση με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες στο  Μαντζαβινάτειο, στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου  και στα  Κ. Υγείας του νομού. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό για δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα στους άπορους και τους μετανάστες.
  3. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας
  4. Κατάργηση των πληρωμών για εισιτήρια, συμμετοχής σε ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.
  5. Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι», με δωρεάν παροχή σε όσους ηλικιωμένους  και κατ’ οίκον νοσηλεία χωρίς περιορισμούς.
  6. Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της δωρεάν φιλοξενίας στους οίκους ευγηρίας και της νοσηλείας σε νοσηλευτικές, ψυχιατρικές και προνοιακές δημόσιες μονάδες, με κατάργηση της εισφοράς από την παρακράτηση μέρους της σύνταξης των ηλικιωμένων.
email