Αγριεύει ο καιρός

Βροχερός καιρός

Βροχερός καιρός(Πηγή φωτογραφίας:greenmama.ru)

Φθινοπωρινός καιρός με πολύ ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες αναμένονται για το επόμενο τριήμερο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, η αλλαγή του καιρού ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, με τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα αναμένεται επεκτάθηκαν και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα. Από σήμερα, οι έντονες βροχές και καταιγίδες σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια κυρίως Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά εκτός της Αττικοβοιωτίας και της Εύβοιας και πιθανότατα τη βόρεια Πελοπόννησο.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σάββατο, με το Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) να πλήττονται περισσότερο από τις βροχές και τις καταιγίδες. Μάλιστα, τα φαινόμενα, το απόγευμα πιθανότατα να επεκταθούν και στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

Την Κυριακή, αρχικά προβλέπεται τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, βαθμιαία, όμως, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τα βορειοανατολικά.

email
Πηγή άρθρου: imerisia.gr