Ανακοίνωση της ΠΕ Κεφ/νιας για το Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων

ΠΕ Κεφαλληνίας

ΠΕ Κεφαλληνίας

ΘΕΜΑ: «Ημέρας μνήμης της γενοκτονίας  των Ελλήνων του Πόντου»

Με το Ν. 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α΄/1994) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης, της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

       Οι φετινές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το υπ’ αριθ.:12445/15-04-2016 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και ορίζονται τα εξής:

  1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Νομό από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 22ης Μαΐου 2016.
  2. Επίσημη δοξολογία στις 10:30 π.μ., στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.
  3. 11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ.
  4. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ, Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας κατά τις βραδινές ώρες της 22ης Μαΐου 2016 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μηνάς Κλαουδάτος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, στον οποίο δηλώνονται, οι καταθέσεις στεφάνων (τηλ. 2671360530-1).                 

«ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 152ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, στα πλαίσια του εορτασμού της 152ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, πραγματοποιεί, γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων από το πρωί της Παρασκευής 20ης Μαΐου 2016 μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου 2016.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  20 ΜΑΙΟΥ 2016

Ώρα:11:00 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές παρουσία, του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Σύρου, του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Ιωαννίνων και αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, Α/θμιας Εκπαίδευσης στο Μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου, Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου και Γεράσιμου Α. Λειβαδά, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου.

Ώρα: 21:00 μ.μ.

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση-Αφιέρωμα, στην Ένωση της Επτανήσου με την μητέρα Ελλάδα (21 Μαΐου 1864) από το Λύκειο των Ελληνίδων  Παράρτημα Αργοστολίου, με τη συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Σύρου, και του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Ιωαννίνων, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ”.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

ΣΑΒΒΑΤΟ  21 ΜΑΙΟΥ 2016

Χαιρετισμός με κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση Εθνικών Εμβατηρίων, στους δρόμους της πόλης.

Ώρα 08:00 π.μ.

Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:50 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.

 Μετά την δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Φαρακλός Γεράσιμος, Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου.

Ώρα 11:45 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ριζοσπαστών, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ληξουρίου.

Ώρα 12:15 μ.μ.

Παρέλαση ενώπιον του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, επισήμων, θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, των σπουδαστών, μαθητών του Δήμου Κεφαλονιάς, προσκόπων, οδηγών, Λυκείου των Ελληνίδων Παραρτήματος Αργοστολίου, Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Σύρου, Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Ιωαννίνων, φορέων κ.λ.π., με τη συνοδεία Φιλαρμονικών του Δήμου Κεφαλονιάς,  στο χώρο της Κεντρικής πλατείας Αργοστολίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται, να παραστούν οι αρχές και όλοι οι πολίτες, του Νομού μας.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και τα του λιμένος ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, θα έχει ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μ. Κλαουδάτος και κ. Π. Σταθάτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, για κατάθεση στεφάνων στα τηλέφωνα: 2671360530-531 μέχρι την Τρίτη 17-05-2016.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

email