ΕΛΜΕ-ΚΙ: Σκόπιμη η απογύμνωση του ΕΟΠΠΥ

ΕΟΠΠΥ

ΕΟΠΠΥ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την ουσιαστική κατάργηση της ιατρικής κάλυψης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, όπως συμβαίνει και με άλλους Νομούς της χώρας.

Σε βασικές ειδικότητες, όπως του παιδιάτρου, δεν μπορούμε να βρούμε συμβεβλημένο ιατρό. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε πολλές άλλες ειδικότητες. Και σε όσες ειδικότητες υπάρχουν συμβεβλημένοι είναι τόσο λίγοι που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών (ΕΝΙ) ΕΟΠΥΥ σε 6 Νομούς (Ηλεία, Αργολίδα, Κέρκυρα, Σάμος, Μυτιλήνη, Κεφαλονιά) και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, οι εργαστηριακοί Ιατροί τελούν σε καθεστώς αναστολής πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί μεθοδευμένη και σκόπιμη την απογύμνωση των υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ, που υπηρέτησαν και υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις, με σκοπό να μειώσουν το λεγόμενο «εργατικό κόστος» και να ενισχύσουν τις επενδύσεις των ιδιωτών στην υγεία. Οι συνάδελφοι διαρκώς βάζουν από την τσέπη τους. Για όσους είναι με 600 ευρώ και μακριά από τα σπίτια τους σημαίνει απλά ότι είναι εντελώς ξεκρέμαστοι.

Απαιτούμε την πλήρη ιατροφαρμακευτική μας κάλυψη, την κάλυψη όλων εργαζομένων – ανέργων – μεταναστών και των παιδιών τους. Εδώ και τώρα να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ, οι δημόσιες μονάδες υγείας – πρόνοιας και τα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστρέψει το κράτος στα νοσοκομεία, προνοιακά ιδρύματα, ασφαλιστικά ταμεία όσα χρήματα χάθηκαν με το κούρεμα.

Τα κέρδη των μονοπωλίων βλάπτουν σοβαρά το δικαίωμα στην υγεία. Γι’ αυτό απαιτείται ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση που θα παράσχει στο λαό ότι του ανήκει.

Αργοστόλι 27 Ιανουαρίου 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

email