Και στη Λευκάδα “γκρίνια” με τον Δήμαρχο λόγω προσλήψεων

Γραμματέας

Γραμματέας

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ψήφους των παρατάξεων του κ. Δημάρχου και του κ. Ξ. Βεργίνη (πλην ενός συμβούλου του), εγκρίθηκε η ένταξη πίστωσης στον προϋπολογισμό του 2012, για την κάλυψη των αποδοχών ιδιαιτέρου γραμματέα του κ. Δημάρχου. Λίγες μέρες μετά, ανακοινώθηκε και η πρόσληψη της ιδιαιτέρας γραμματέα. (βλ. εδώ)

Η πράξη αυτή, δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Είναι συνέχεια:

α) της πρόσληψης Γενικού Γραμματέα του Δήμου, η οποία έγινε πριν ένα περίπου χρόνο. Παρεμπιπτόντως θα ήταν χρήσιμο για όλους, να αναφερθούν (απολογιστικά), ποιες είναι οι μέχρι τώρα δραστηριότητές του.

β) της πρόσληψης εταιρίας, ως ειδικού συμβούλου, του Δήμου (η διαδικασία ολοκληρώνεται σύντομα).

Η οικονομική επιβάρυνση του Δήμου από αυτές τις ενέργειες, είναι προφανέστατη.

Στις σημερινές τραγικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, αλλά και ο Δήμος, η πρόσληψη ιδιαιτέρας γραμματέα του κ. Δημάρχου αποτελεί πρόκληση. Η θέση, όπως τονίσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορούσε να καλυφθεί από τις υπάρχουσες γραμματείς του Δήμου.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, αλλά και τη μείζονα αντιπολίτευση, να αντιληφθούν ότι την εποχή που:

1. οι κυβερνώντες πολιτικοί «νεκροθάφτες», οδήγησαν (και εξακολουθούν να οδηγούν) τη χώρα στα μνημόνια και τους πολίτες στη εξαθλίωση και

2. οι Δήμοι της χώρας οδηγούνται στο να κατεβάσουν ρολά, λόγω έλλειψης πόρων, «οι τακτοποιήσεις» που επιχειρεί ο κ. Δήμαρχος, δεν είναι μόνο ΠΡΟΚΛΗΣΗ αλλά και ΠΡΟΣΒΟΛΗ για τους δημότες.

email