Κρούση του σεΐχη του Κατάρ για τη «σούπερ μαρίνα» στο Αργοστόλι

Αργοστόλι-Κεφαλλονιά

Αργοστόλι-Κεφαλλονιά

Διαγωνισμό για την αναβάθμιση του λιμανιού του Λαυρίου και τη μετατροπή μεγάλου μέρους του σε πολυτελή μαρίνα υποδοχής για mega-yachts ετοιμάζει το ΤΑΙΠΕΔ.

Εδώ και καιρό γνωστά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής (σσ: βασιλική οικογένεια του Κατάρ) έχουν μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ ότι ενδιαφέρονται για το «κεφάλαιο» πολυτελείς μαρίνες, και ειδικά για μεγάλα λιμάνια με τα χαρακτηριστικά του Λαυρίου και του Αργοστολίου στην Κεφαλλονιά, που να μπορούν να μετατραπούν σε χώρο ελλιμενισμού μεγάλων γιότ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί εδώ και πάνω από χρόνο το Ταμείο, το μεγάλης έκτασης λιμάνι στο Λαύριο προορίζεται να αναβαθμιστεί και ένα μέρος του να μετατραπεί σε χώρο υποδοχής μεγάλης έκτασης πολυτελών θαλαμηγών.

Λόγω ακριβώς της μεγάλης του έκτασης, είναι το μοναδικό από τα 48 λιμάνια και μαρίνες που θα ανακατασκευαστεί στo πλαίσιo του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να έχει την υποδομή για να φιλοξενήσει μεγάλα υπερπολυτελή γιότ όπως το mega-yacht του Πρωθυπουργού του Κατάρ Χαμάντ Μπιν αλ Τάνι.

Είναι γνωστό ότι η πρωθυπουργική θαλαμηγός «Al Mirqab» παραμένει συχνά για μεγάλο χρονικό διάστημα στη μαρίνα του Φλοίσβου. Πρόκειται για το πέμπτο μεγαλύτερο γιότ στον κόσμο, με μήκος 133 μέτρα, 54 άτομα πλήρωμα, πέντε σουίτες, πισίνα, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο και τζακούζι.

Ειδική αναφορά στο Λαύριο είχε γίνει και τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ με αντιπροσωπεία του Κατάρ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με αντικείμενο και τις μαρίνες.

Η προκήρυξη για το Λαύριο τοποθετείται χρονικά μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, και θα είναι η αμέσως επόμενη μετά από εκείνες για Χίο, και Πύλο, και ενώ εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το πρώτο πακέτο μαρινών, που αφορά σε Αλιμο, Νέα Επίδαυρο, Πόρο, Ύδρα. Στη βʼ φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει συνολικά 11 επενδυτικά σχήματα.

Μετά το Λαύριο, θα πάρουν σειρά οι διαγωνισμοί για το λιμάνι του Αργοστολίου (το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή μιας επίσης πολυτελούς μαρίνας, όχι όμως ικανής να φιλοξενεί τόσο μεγάλα σκάφη όπως το Λαύριο) και για την Αρετσού Καλαμαριάς.

email
Πηγή άρθρου: tanea.gr