“Το πνεύμα του καλλιτέχνη’’

Ιόνιο ΚέντροΤεχνών και Πολιτισμού

Ιόνιο ΚέντροΤεχνών και Πολιτισμού.

H Ανταρκτική θα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της Έκθεσης και Παρουσίασης των Καλλιτεχνών Μαριέττα Patricia Leis και David Vogel.Θα προβληθούν στιγμιότυπα που χαρακτηρίζουν την πρόσφατη διερεύνησή τους στην Ανταρκτική. Σε άλλη προβολή θα παρουσιάσουν την Κεφαλονιά ως τόπο έμπνευσης για τις τρέχουσες ιδέες και το έργο τους. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει περιγραφή του τρόπου που οι Καλλιτέχνες αντιλαμβάνονται και εκτελούν το έργο τους. Η συνοδευτική έκθεση θα δείξει τη δουλειά που έγινε στο Ιόνιο Κέντρο κατά την παραμονή τους στην Κεφαλονιά.

“Antarctica will be one of the features of the exhibit and seminar of artists Marietta Patricia Leis and David Vogel. A slide show will be shown featuring their recent Antarctic expedition. Another video presentation will feature Kefalonia as inspiration for their current ideas and work. The seminar will include descriptions of how the artists’ conceptualize and execute their work. The accompanying exhibit will show work made while in Kefalonia at the Ionion Center.”

Έναρξη Σάββατο 19 Οκτώβρη 2013, ώρα 19.30

Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, Μεταξάτα ,Κεφαλονιά

“Το πνεύμα του καλλιτέχνη”

” Το πνεύμα του καλλιτέχνη’’: Μια βραδιά με τους καλλιτέχνες ” θα διερευνήσει τις δημιουργικές διαδικασίες και το τι συμβαίνει στη σκέψη των καλλιτεχνών , όπως είναι η σύλληψη , η εκτέλεση και τελικά η παρουσίαση της τέχνης τους .

Leis και Vogel , Καλλιτέχνες σε δημιουργική επίσκεψη στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού , θα διαθέσουν το βράδυ συζητώντας την σταδιοδρομία τους στην τέχνη και με πως ο τρόπος ζωής και τα ταξίδια τους, επηρεάζουν την εργασία τους, και πιο πρόσφατα το ταξίδι τους στην Ανταρκτική . Επίσης, θα συζητήσουν για το πώς η Κεφαλονιά έχει εμπνεύσει τις τρέχουσες ιδέες και το έργο τους συμπεριλαμβανομένων των εξής: τη σύλληψη , την εκτέλεση και τα σκοπούμενα αποτελέσματα της Έκθεσης . Το κοινό θα κληθεί να δει, να ακούσει και να συμμετέχει κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της Έκθεσης.

Το βράδυ θα προσφέρει την αίσθηση της εισόδου στο στούντιο του καλλιτέχνη και θα υπάρχει μία έσω ματιά στη σκέψη του καλλιτέχνη . Η πρόθεση της καλλιτεχνικής τους διαμονής είναι να δημιουργήσουν έργο που είναι ” της και από την περιοχή ‘’. Είναι αδύνατο να προβλέψουμε τι ακριβώς τελικά θα δημιουργηθεί και θα παρουσιασθεί στο Ιόνιο Κέντρο ή αν θα είναι ένα έργο σε φάση εξέλιξης ή σε πλήρη μορφή. Πρόκειται για μια «περιπέτεια ανακάλυψης » τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και για το κοινό .

Μέρος της έκθεσης μπορεί να περιλαμβάνει κυανοτυπίες , ένα είδος φωτογραφίας που θα χρησιμοποιεί τοπικά υλικά για να δημιουργήσει εικόνες . Πρόσθετες φωτογραφίας θα πρέπει επίσης θα χρησιμοποιηθούν για να ερμηνευθεί η Κεφαλονιά , η Ανταρκτική και άλλες τοποθεσίες .

Leis και Vogel , ένα δημιουργικό ζευγάρι διεθνούς φήμης από το Νέο Μεξικό , ΗΠΑ , θα δημιουργήσουν μια ενδιαφέρουσα , απολαυστική και διαδραστική εμπειρία για τους ανθρώπους που θα συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση .

MARIETTA PATRICIA LEIS

“Το πνεύμα του καλλιτέχνη”

Η Μαριέττα Patricia Leis είναι εικαστικός από την Albuquerque , New Mexico , ΗΠΑ . Έχει μια πολυδιάστατη καριέρα με το έργο της που εκτείνεται σε πίνακες ζωγραφικής , σχέδια, χαρακτικά και κατασκευές . Έλαβε πτυχίο στην ψυχολογία από το Antioch College Λος Άντζελες και ΜΑ / MFA στην STUDIO ART από το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού . Σπούδασε Tέχνη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια , Λος Άντζελες , Otis / Parsons , LA , και Santa Monica Community College , Καλιφόρνια .

H Leis ήταν αποδέκτης της επιχορήγησης καλλιτέχνη του Ιδρύματος E.D. το 1994 , 1995 και 1996 . Οι επιχορηγήσεις αυτές καθιέρωσαν σαν ιστορία τη Μαριέττα Robusti Tintoretto, η οποία περιόδευσε για τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα της στη Gallery Jonson στο Πανεπιστήμιο του New Mexico φθινόπωρο του 1996 .

Ανάμεσα στα μέρη που το έργο Leis « έχει εκτεθεί είναι το Museo Italo Americano , San Francisco, Πίνδαρος Gallery , Soho NYC, Ο Clymer Μουσείο , Ellensburg , Ουάσιγκτον, Holter Museum , Helena , Μοντάνα, Harwood Museum , NM ? Islip Art Museum , Long Island και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης , Fort Collins , Ο.Ε.

Εργα της <<Leis » βρίσκονται σε πολλές δημόσιες συλλογές μεταξύ των οποίων : Η Albuquerque Art Museum , NM Harwood Museum , Taos , NM University Art Gallery , NM State University , Las Cruces,New Mexico State Library , Santa Fe , το Hotel Holtze , Ντένβερ,το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού τμήμα δια βίου Εκπαίδευσης ,Ross Laboratories , Columbus , Ohio και State Capitol Building , Σάντα Φε , Νέο Μεξικό . Το

έργο της στον δημόσιο τομέα συνεισφέρει το 1 % για τους διαγωνισμούς Τεχνών .

Τα πρόσφατα αφηρημένα έργα Leis έχουν λάβει τον χαρακτηρισμό <<μεγαλειώδη>>

από την εφημερίδα New York Times και τον κριτικό Τέχνης William Zimmer . Όσον αφορά τη δική της φιλοσοφία για το έργο της η Leis αναφέρει , ” Η Τέχνη επικρατεί στο πνεύμα αλλά και στο όραμα. Βοηθά τους ανθρώπους να κατανοήσουν το ανεξήγητο

και να φιλοδοξούν να ζήσουν τη ζωή σε ένα αισθητικό και συνειδησιακό επίπεδο’’

“Η πρόθεσή της τέχνης της είναι να προκαλέσει μια αισθητηριακή ενστικτώδη αντίδραση.” Ο σκοπός της τέχνης είναι να παραστήσει όχι την εξωτερική εμφάνιση των πραγμάτων, αλλά την ενεργητική τους σημασία.

“Το πνεύμα του καλλιτέχνη”

David E. Vogel 

Ο David Vogel είναι ερευνητής , δάσκαλος και φωτογράφος, που έχει φωτογραφίσει για πάνω από 50 χρόνια. Η Φωτογραφία του είναι επηρεασμένη από τη βαθιά σχέση του με τον πλανήτη , την επιτακτική ανάγκη της βιωσιμότητας και το απλό ενδιαφέρον του για την ομορφιά της εικόνας που συλλαμβάνει το μάτι του μέσα από το φακό.

Ο Vogel έχει επηρεαστεί σημαντικά από το master της φωτογραφίας Henri Cartier – Bresson . Επιλέγει τόσο αφηρημένες όσο και εικόνες ακριβούς αποτύπωσης, ανάλογα με το μήνυμα και τη διάθεσή τους . Η πρόθεσή του είναι σαφής και απλή: Να συνεισφέρει μια στιγμή ομορφιάς και πιθανά μια αφύπνιση στη συνείδηση, καλώντας τον θεατή να « εισπνεύσει » την εικόνα που παρατηρεί. . Η Φωτογραφία Vogel έχει κερδίσει βραβεία και έχει εκτεθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς .

Ο Vogel και η σύζυγός του , καλλιτέχνις Μαριέττα Patricia Leis , έχουν συνεργαστεί σε μια ποικιλία καλλιτεχνικών έργων, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών τους έργων τέχνης & εκθεμάτων. Επιπλέον , έχουν από κοινού συμμετάσχει σε πολλές καλλιτεχνικές επισκέψεις δημιουργίας σε όλο τον κόσμο.

Ο Vogel έχει επίσης διατελέσει φωτογράφος αρχειοθέτης του καλλιτεχνικού έργου της Μαριέττα Leis » για 25 χρόνια , δημιουργώντας φωτογραφικές εικόνες για τα εκθέματα της ,για τη δημόσια εικόνα της , για τις διαλέξεις και τον τύπο. Επιπλέον, ο ίδιος καταγράφει φωτογραφικά τις εκθέσεις της, καθώς και τις καλλιτεχνικές δημιουργικές επισκέψεις τους.

Από το 1999 , εκτός από τη φωτογραφία, το έργο Vogel έχει επικεντρωθεί στην έρευνα και διδασκαλία της φιλανθρωπίας και σε βιώσιμα οικονομικά και επιχειρηματικά μοντέλα . Αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε ένα ευρύ σύστημα έργων που ονομάζεται “Business Paradigm Transformations” , στόχος του οποίου είναι να δημιουργηθεί ένα « σύμπλεγμα της γνώσης ” των βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων και της τεχνογνωσίας για ανάπτυξη ηγετικών προοπτικών για τον 21ο αιώνα . Το έργο αυτό βασίζεται στις αρχές της Βιομίμησης και επικεντρώνεται στη δημιουργία και την εφαρμογή των οικονομικών και επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται στις αρχές που ενυπάρχουν εγγενείς στη Φύση και είναι ” όχι απόβλητα »

Το έργο αυτό εξελίχθηκε μέσα από μια επιτυχημένη 30ετή καριέρα ως διεθνής σύμβουλος διαχείρισης , Διευθύνων Σύμβουλος και εμπειρογνωμόνων για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης .Στους πελάτες του στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης περιλαμβάνονται μερικές από τις μεγαλύτερες οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ , το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αφρική , καθώς και οι ανθρακωρύχοι , οι διακινούμενοι εργαζόμενοι και αγροτικές κοινότητες που δεν είχαν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη . Έχει οδηγήσει σε κατάσταση « ανάκαμψης » πολλούς εμπορικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς .

Ο Vogel είναι ο πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου , και συνεχίζει να υπηρετεί στο Διοικητικό Συμβούλιο , στο «Δίκτυο για Ευγνώμονα Ζωή ” , http://www.gratefulness.org/ , ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που διδάσκει σε 7 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο την πρακτική του να ζούν με ευγνωμοσύνη. Επιπλέον υπηρετεί το ” 516 ARTS ” , http://516arts.org/ , μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, που η αποστολή της είναι να ενσωματώνει τις τέχνες και την αισθητική μέσα στις κοινότητες .

O Vogel είναι σύμβουλος , συν- διαμεσολαβητής και δάσκαλος σε κάποιες Βόρειο- Αμερικανικές ” αυτο-οργανωμένες” επαγγελματικές ομάδες,που εργάζονται στην εξέλιξη των σύγχρονων ” κοσμοθεωριών βιωσιμότητας’’που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη ομάδων κατάρτισης και στην εκμάθηση του πώς στρατηγικές και τακτικές βιωσιμότητας μπορούν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο λειτουργίας των αντίστοιχων οργανισμών .

Έχει συμμετάσχει ενεργά στο ” Discovery A / E ” , μια αυτο – σύγκλητο ηγετική ομάδα αποτελούμενη κυρίως από αρχιτέκτονες και μηχανικούς από όλη τη Βόρειο Αμερική, που σκοπόν έχει να διερευνήσει τα ζητήματα ύπαρξης μιας παραγωγικής ηγεσίας,με αρχή την εφαρμογή της γνώσης για τη μετατροπή των πολιτικών , κοινωνικών και οικονομικών συστημάτων, προκειμένου να διατηρηθεί η οικολογική ισορροπία του πλανήτη μας .

Για σχεδόν 20 χρόνια Ο Vogel έχει συμβάλει στη διευκολύνση μιας ομάδας γιατρών από όλες τις ΗΠΑ,που συναντούνται ανά 6 μήνες, με σκοπό τον εκ νέου οραματισμό του συστήματος υγείας των ΗΠΑ και το ρόλο του ιατρού στο εν λόγω ταχέως μεταβαλλόμενο σύστημα .

Ο Vogel έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin , Madison και συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με σοβαρά διαταραγμένα παιδιά προ – εφηβικής ηλικίας. Έχει μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Υγείας και Σχεδιασμού για την Υγεία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

Ο Vogel είναι παντρεμένος με την Μαριέττα Patricia Leis , επαγγελματία καλλιτέχνι και έχει δύο ενήλικα παιδιά και μία εγγονή .

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :

David E. Vogel

601 Aliso Drive, SE

Αλμπουκέρκη N. M. 87108

ΗΠΑ

Tele : 505-232-4455

Fax : 505-232-4477

davidevogel [at] mac [dot] com.

email