Τι δικαιολογητικά χρειάζονται οι φοιτητές για την εγγραφή τους

Φοιτητές ΑΠΘ

Φοιτητές

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ βγήκαν και πλέον οι πρώην μαθητές είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα και να ξεκινήσουν φοιτητική ζωή. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν και κάποια βασικά διαδικαστικά θέματα, αφού φέτος η εγγραφή τους θα γίνει από τους ίδιους και όχι από τους γονείς του -όπως στα σχολικά χρόνια-, οπότε θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

Όπως αναφέρουν τα Νέα οι εγγραφές των επιτυχόντων σε πανεπιστήμια είναι προγραμματισμένες για το διάστημα από την Τρίτη 11 έως και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και όλοι οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα ακόλουθα δικαιολογητικά.

  • Απολυτήριο Λυκείου ή νόμιμα κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του τίτλου.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είστε εγγεγραμμένοι σε άλλο τμήμα ή σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
  • Εξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες).
  • Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας (δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένο).
  • Εκτός των παραπάνω και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο (90% και 10%) και ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της Βεβαίωσης Πρόσβασης (δενκατατίθεται ποτέ η πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης).
  • Τα αγόρια που χρειάζεται να πάρουν «Βεβαίωση Σπουδών για Στρατολογική Χρήση» θα πρέπει να καταθέσουν επιπλέον το Πιστοποιητικό περί εγγραφής στα μητρώα αρρένων, που εκδίδεται από τον δήμο στον οποίο έχετε εγγραφεί (δηλαδή, εκεί όπου βρίσκεται η οικογενειακή σας μερίδα).

Τώρα αν κάποιος φοιτητής για διάφορους λόγους δεν μπορεί να προσέλθει για εγγραφή, υπάρχει η δυνατότητα εξουσιοδότησης, την οποία υπογράφει σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ή Αστυνομικό Τμήμα. Το πρόσωπο που θα αναλάβει την εγγραφή πρέπει να έχει ενημερωθεί, ώστε να μπορέσει να συμπληρώσει όλα τα απαιτούμενα έντυπα.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team