Επιστολή Α/ρχη προς Πρόεδρο ΟΑΕΔ κο Απατζόγλου

Σωτήρης Κουρής

Σωτήρης Κουρής

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κο Απατζόγλου Θεόδωρο έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής.

Η επιστολή είχε θέμα την μη καταβολή επιδόματος ανεργίας στους εργαζόμενους στα επισιτιστικά επαγγέλματα και παράλληλα εξέφρασε την δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό του Αντιπεριφερειάρχη για την εξαθλίωση των εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Δεδομένων των προσφάτων εξελίξεων που αφορούν στην μη καταβολή επιδόματος ανεργίας στους εργαζομένους στα επισιτιστικά επαγγέλματα, οφείλουμε να καταθέσουμε τον έντονο προβληματισμό και την δυσαρέσκειά μας για τις πρακτικές εξουθένωσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού και γενικά του πληθυσμού μας, οι οποίοι δεδομένων των ευρύτερων οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα μας, οδηγούνται βαθμιαία σε αδιέξοδο.

Είναι προφανές ότι αυτές οι περικοπές γονατίζουν τον συγκεκριμένο κλάδο ο οποίος καταλαμβάνει ουσιαστικό ρόλο στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών και συμβάλει στην διατήρηση, ενίσχυση και διεύρυνση του τουριστικού μας προϊόντος, που δεδομένων των συνθηκών συνιστά πλέον για την χώρα μας, σχεδόν την μοναδική πηγή ουσιαστικού εισοδήματος. Η οικονομία των νησιών μας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης έχει ήδη δεχτεί ισχυρό πλήγμα την τελευταία περίοδο λόγω των ευρύτερων επιπτώσεων της κρίσεως και το γεγονός αυτό επιτείνεται δραματικά με τις συγκεκριμένες καταργήσεις και περικοπές εις βάρος των εργαζομένων στον τουρισμό.

Η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί καταφανώς τους πολίτες -και ειδικά σε νησιωτικές περιοχές όπως η δική μας- σε απελπισία και αδιέξοδο με αποτέλεσμα την σοβαρή διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και την υποβόσκουσα έκρηξη των κατοίκων.

Πέραν αυτών είναι ευρέως κατανοητό, ότι έχει πληγεί καθοριστικά η αξιοπιστία των κρατικών εκπροσώπων και δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι αδυνατούν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ακόμη και για αυτά τα απολύτως αναγκαία, που αφορούν στην καθημερινή επιβίωση όλων μας και τα όρια αντοχής και ανοχής μας, έχουν πλέον καταστεί μηδενικά.

Εμείς παραμένουμε αρωγοί και συνοδοιπόροι στα αιτήματα όλων των ανθρώπων που απασχολούνται στον τουρισμό και διεκδικούμε από τους ιθύνοντες να μας αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα, ευθύνη και ευσυνειδησία, παρεμβαίνοντας άμεσα, για την καταβολή του επιδόματος που συντηρεί σωρεία επαγγελματιών για το διάστημα που αδυνατούν να εργαστούν (ειδικά την χειμερινή περίοδο, που πολλές επισιτιστικές επιχειρήσεις δεν λειτουργούν) αλλά και γενικά για όλα τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες, τους εργαζομένους και συνολικά τον τόπο μας.»

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

email