ΥΕΘΑ: Εκτός πραγματικότητας τα περί πραξικοπήματος

Π.Παναγιωτόπουλος

Π.Παναγιωτόπουλος

Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δημοσιεύματα στον Κυριακάτικο Τύπο περί πραξικοπήματος που ετοίμαζαν στρατιωτικοί την περίοδο της διακυβέρνησης Γ.Παπανδρέου και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2011.

Σχολιάζοντας τα εν λόγω δημοσιεύματα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως «οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας».

Από την πλευρά του, με επίσημη δήλωσή του ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ξεκαθαρίζει ότι «επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα. Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Σε κανέναν δεν χαρίζω το δημοκρατικό ήθος των αξιωματικών του στρατού, ήταν η απάντηση του Φραγκούλη Φράγκου, αρχηγού ΓΕΣ, την περίοδο στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα.

email
Πηγή άρθρου: voria.gr