Ενημέρωση από τον Δήμο Κεφαλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλλονιάς στην τουριστική έκθεση στο RΙΜΙΝΙ της Ιταλίας

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς συμμετείχε με επιτυχία στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Ιταλίας, που διεξήχθη στο Ρίμινι από 17 έως 19 Οκτωβρίου 2013. Ο Δήμος μας εκπροσωπήθηκε από τον υπάλληλο και προϊστάμενο του Τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλη Πεβεράτο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Κεφαλλονιάς συμμετείχε στο περίπτερο του έργου «Valorization of the common Identity around the Stone – V. I. S» ή «Αξιοποίηση της κοινής ταυτότητας γύρω από την πέτρα- VIS» που αποτελεί μέρος του ευρύτερου Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013». Στο περίπτερο συμμετείχαν επίσης ιταλοί συνεργάτες του προγράμματος από τους Δήμους Μιτζιάνο, Γκαλιάνο, Μάλιε και Καπράρικα της Επαρχίας Λέτσε της Ιταλίας, σε μια προσπάθεια για κοινή προβολή της Ελλάδας και της Ιταλίας μέσα απο τον πολιτισμό και την πέτρα..

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Ιταλούς και όχι μόνο εκθέτες, στους οποίους παρουσιάσθηκε και δόθηκε υλικό από το τουριστικό προϊόν του νησιού μας (εγκεκριμένο από το Υπ. Τουρισμού διαφημιστικό υλικό του Δήμου Κεφαλλονιάς & της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς & Ιθάκης), το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό.

Οι φυσικές ομορφιές του νησιού μας, οι περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητές του, οι αμέτρητες παραλίες μας, οι αρχαιολογικοί χώροι, η μοναδική ιδιαιτερότητα του να συναντά κανείς σε ένα νησί παραλίες αλλά και εθνικό δρυμό, τα ιδιαίτερης γεωλογικής σημασίας και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σπήλαια της Κεφαλλονιάς, τα μοναστήρια, το καθαρό φυσικό περιβάλλον, η ασφάλεια που διακρίνει το νησί μας, αποτελούν μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία μαγεύουν και συγκινούν τον δυνητικό επισκέπτη και τον καλούν να το ανακαλύψει από κοντά.

Συμμετοχή Δήμου Κεφαλονιάς στην Δ’ Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση (DGV IV) στην Nuremberg.

Ε.Κεκάτος - Hans-Joachim Fuchtel

Ε.Κεκάτος – Hans-Joachim Fuchtel

Με ιδιαίτερη τιμή ο Δήμος Κεφαλονιάς, μετά από προσωπική Πρόσκληση στον Δήμαρχο κ.Αλέξανδρο Παρίση από τον Διευθυντή της DGV IV κ.Χ.Λαζαρίδη, εκπροσωπήθηκε στις Εργασίες της 4ης Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης, από τον Α/Δήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο.

Θέμα της Συνέλευσης, που διεξήχθη στην Nuremberg της Γερμανίας από 20 έως 24 Οκτωβρίου 2013, ήταν «ο Δήμος του Μέλλοντος».

Την Συνέλευση τίμησε με Χαιρετισμό η Καγκελάριος της Γερμανίας κ.Angela Dorothea Merkel.

Πλήθος επισήμων από την Ελληνική και Γερμανική πλευρά τίμησαν με την παρουσία τους τις Εργασίες, μεταξύ των οποίων από Ελλάδα, ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Ι.Μιχελάκης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κ.Κ.Ασκούνης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Π.Τατούλης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Ι.Μπουτάρης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ.Γ.Πατούλης και άλλοι Αξιωματούχοι της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Περιφερειών.

Από την Γερμανία, ήταν ο Υπουργός κ.Hans-Joachim Fuchtel, ο Υπεύθυνος Ελληνο-Γερμανικής προσέγγισης κ.Rolf Geinert και μεγάλος αριθμός Γερμανών Αξιωματούχων από την κεντρική και περιφερειακή Κυβέρνηση.

Μεγάλος αριθμός θεμάτων αναπτύχθηκαν , όπως Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αγορά Εργασίας, Αγροτική Ανάπτυξη, διαχείριση απορριμμάτων, Μετανάστευση, Τουρισμός, Επενδύσεις και άλλα.

Επιπλέον αναπτύχθηκαν επιτυχημένα παραδείγματα Συνεργασιών από τις δύο Χώρες όπως π.χ. της Κεφαλονιάς με τον Rhein Neckar Kreis.

Η 5η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση θα αναπτυχθεί το 2014 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού

Ευάγγελος Κεκάτος

email