O Δήμος Κεφαλλονιάς διεκδικεί χρήματα από πώληση νησίδας

Πυλαρινός-Παρίσης-Σαββαόγλου

Πυλαρινός-Παρίσης-Σαββαόγλου

Επιτέλους, ένα δημοτικό συμβούλιο  με αρχή, μέση και τέλος. Επιτέλους, ξεκίνησε ένα δημοτικό συμβούλιο και τελείωσε….. φυσιολογικά.  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε κάποιες καλές στιγμές, είχε καλές ομιλίες στα τρία θέματα τα οποία είχε μόνο για συζήτηση,  είχε όμως και τις εντάσεις, που ευτυχώς δεν υπήρξε συνέχεια.

Θα λέγαμε ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η χαλάρωση.  Κατά ένα περίεργο τρόπο, ξαφνικά για μια στιγμή όλοι….εξαφανίζονται, ιδιαίτερα της πλειοψηφίας, ένα φαινόμενο που έχει καταντήσει μάστιγα για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τρία θέματα,  θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει νωρίτερα, όμως το πρώτο και το τρίτο προκάλεσαν μεγάλη  ένταση, ειδικότερα  στο πρώτο θέμα βγήκε και η είδηση.

Μετά από μια δύσκολη από πλευράς ….κατανόησης συζήτηση περί Μπάλλα και Καρακώστα, και όπως αποκαλύφθηκε ένα ποσό  20.000 ευρώ έχει γίνει…. 140.000 ευρώ, πρωτάκουστα πράγματα, όπως  δήλωσε ο Δήμαρχος για όλη αυτή την υπόθεση θα κάνει ΕΔΕ, όμως εμείς ακούσαμε ότι μπορεί ο κ. Μπάλλας να έχει δίκιο, μπορεί να έχει και ο κ. Καρακώστας, μπορεί, μπορεί,  μπορεί, πάντως, πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση που κρατάει εδώ και κάμποσα χρόνια, παρότι η συζήτηση είχε γίνει και πέρυσι παρουσία του πρώην Δήμαρχου Γιώργου Τσιλιμιδού ο οποίος είχε αναφερθεί αναλυτικότερα.

Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ευθαρσώς ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα απ’ αυτή την υπόθεση.

Έτσι, λοιπόν, μπροστά στα χρέη του Δήμου που ακούγονταν συνεχώς μέσα στην αίθουσα είπε ο Δήμαρχος ότι από το  Γενικό Λογιστήριο του κράτους διεκδικούμε κάποια χρήματα  από την πώληση της νησίδας Πεταλά, όπου έχει αγοραστεί από τον Εμίρη του Κατάρ. Μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος ότι θα έρθει  κάποιος Τσαούσης  (ποιος να είναι άραγε, ο Δήμαρχος μιλούσε λες και τον ξέραμε), όπου από την πώληση αυτή την οποία είχαν αποφασίσει οι πρώην Δήμοι Αργοστολίου και Πυλάρου που ανήκε το νησάκι, και όπως είπε μας αναλογούν κάπου πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα πεντέμισι εκατομμύρια θα δοθούν στην αγορά.

Έπεσε, σαν βόμβα μέσα στην αίθουσα. Ποιο νησάκι θα πωληθεί, εμάς μας ρωτήσατε, πάτε να ξεπουλήσετε εθνική περιουσία, ξεσηκώθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση, έβαλε τις φωνές ο Βασίλης Ρουχωτάς ότι έχουν γίνει «εν κρυπτώ» από την κοινωνία. Θίχτηκε ο Σπύρος Σαμούρης, για ποια «εν κρυπτώ» μιλάτε, πήραμε απόφαση.

Οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων ήταν δημόσιες , νόμιμες, είπε ο Νίκος Ανουσάκης.

Ωστόσο, από την  Λαϊκή Συσπείρωση , είπαν ότι θα μπορούσε ο Δήμαρχος να έφερνε το θέμα προς συζήτηση για να ακούγονταν οι απόψεις όλων. Άλλο το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου, άλλο το δημοτικό συμβούλιο της Κεφαλονιάς.

Ο Βασίλης Ρουχωτάς είχε την ίδια άποψη, συμπληρώνοντας ότι τα λεφτά αυτά θα πρέπει να πάνε για την ανάπτυξη του νησιού σε έργα  και όχι να ξοφλήσει ο Δήμος τα χρέη του.

Η νησίδα Πεταλά, έχει πωληθεί εδώ και κάμποσα χρόνια, ως φαίνεται, ή μάλλον να χρησιμοποιήσουμε το λαικότερο: την είχε καπαρώσει ο Εμίρης εδώ και κάποια χρόνια. Ασφαλώς όταν έγινε η συζήτηση στο Δήμο Αργοστολίου και στο Δήμο Πυλάρου, θα έγινε και ο ανάλογος ντόρος από τα τότε ΜΜΕ. Ποια χρονολογία έγινε αυτή η συζήτηση κανείς δεν γνωρίζει.

Έτσι λοιπόν, βγήκε είδηση, μια είδηση  που αναφέρεται  στο πνεύμα των ημερών, το ξεπούλημα δηλαδή των πάντων, νησίδες, λιμάνια και δημόσια κτίρια.

Να σημειώσουμε ότι το κομπιούτερ έπαιξε άσχημο παιχνίδι για τη συνεδρίαση , κάποια στιγμή χάλασε και δεν έγραφε τίποτα. Έτσι αναγκάστηκε ο Πρόεδρος, μάλλον τους ανάγκασε  να τα πουν από την αρχή…. μύλος.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε για την έξοδα  διακίνησης χρημάτων 36.000 ευρώ για συνεστιάσεις κλπ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει ξανασυζητηθεί, όμως θέλανε να σπάσουν κάποιους κωδικούς για να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα ….κατά το δοκούν.

Για το τρίτο θέμα που αφορούσε τα αδέσποτα και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από κατοίκους γύρω από το οικόπεδο που φιλοξενούνται, να μας επιτρέψετε να ασχοληθούμε αναλυτικότερα και με μεγάλη προσοχή.  Ακούστηκαν πολλά μέσα στην αίθουσα.

email
Πηγή άρθρου: kefaloniaphotonews.gr