Ο Εμίρης αλλάζει το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών στις Εχινάδες;

O Εμίρης του Κατάρ

O Εμίρης του Κατάρ

Τα σχέδια του Εμίρη για εξαγορά και των άλλων νησιών  φαίνεται να ανατρέπουν την χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών στις Εχινάδες .

Η  προγραμματισμένη επένδυση 40 στρεμμάτων  υδατοκαλλιέργειας στην Δρακονέρα , σχεδιάζεται να μετατοπιστεί  ΒΑ της νήσου Προβάτι διπλασσιάζοντας το μέγεθός της ( 8ο στρέμματα) .   Έτσι το Σάββατο σε ρόλο «διαιτητή» μεταξύ των επενδυτών ,  το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων που πραγματοποιείται στην Λευκάδα , καλείτε στο ενδέκατο θέμα  να  το διευθετήσει αποφασίζοντας  :

«ΘΕΜΑ 11ο: Δημιουργία νέας πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας 80 στρ. στη θέση « Β.Α Νήσου Προβάτι»Εχινάδων Νήσων της Π.Ε Κεφαλληνίας, η οποία θα προκύψει από αναδιάταξη και μετατόπιση υφιστάμενης μονάδας στην ίδια περιοχή, μετά εκσυγχρονισμού και ολοκλήρωσης της παραγωγικής δυναμικότητας της εγκατάστασης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Κουρής Σωτήρης

Tι  natura , θαλάσσια πάρκα , αντιδράσεις κατοίκων , προσφυγές  σε ΣτΕ  κτλ , εάν θέλει κανείς ν΄απαλλαγεί από τις υδατοκαλλιέργειες στον τόπο του η λύση είναι μία . Να βρει Εμίρη για να του  τον πουλήσει!

email
Πηγή άρθρου: meganisinews.gr/