Σφοδρή επίθεση Παπανδρέου σε Τσίπρα για την εξεταστική

Παπανδρέου-Τσίπρας

Παπανδρέου-Τσίπρας

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε και εν συνεχεία στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες Ρουμελιώτη για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αφού οι δύο εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης «έπεσαν»  πάνω σε ευθύνες και εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη μπαίνουν στο μάτι του κυκλώνα ο πρώην Πρωθυπουργός κ.Παπανδρέου και ο τέως Υπουργός Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου.

Η εξέλιξη αυτή είναι βέβαιο ότι θα έχει και πολιτικές παρενέργειες που θα επηρεάσουν και την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας.

Για την οικογένεια Παπανδρέου ενδεχομένως τα χειρότερα να έπονται αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των δύο εισαγγελέων για τα CDS και την ενδεχόμενη εμπλοκή του αδελφού του πρώην Πρωθυπουργού, Αντρίκου.

Όπως είναι φυσικό, η πρόταση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή, προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Προκάλεσε όμως και τον… ενδιαφερόμενο, τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος χθες, αργά τη νύχτα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξαπολύσει σφοδρή επίθεση προς την Κουμουνδούρου, την ίδια ώρα που αφήνει αιχμές και για άλλα πρόσωπα, χωρίς να τα αναφέρει!

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση λέει τα εξής:

Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009. Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Η πορεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τούτη την ώρα σε ένα κρίσιμο σημείο.

Είναι η ώρα που οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν τη θέση μας ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική. Είναι η ώρα που η χώρα επιχειρεί να υπερασπιστεί τις θυσίες των Ελλήνων και να διαμορφώσει τους όρους μιας βιώσιμης οικονομίας, μιας ασφαλούς πορείας για την Ελληνκή κοινωνία. Οι θεμελιώδεις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υιοθετούνται πλέον ως αδήριτη ανάγκη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο.

Και η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Ελληνες μια εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο απο το ευρώ.

Κάποιοι εξακολουθούν να επιδιώκουν το αντίθετο. Εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή. Απέχουν συνειδητά από αυτήν την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα. Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδοια, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών.
Θα αποτύχουν.

Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή:

  • Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση με μικροκομματικές σκοπιμότητες.
  • Ανάδειξη της αλήθειας, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί, οι εμπνευστές της χωρίς όρια συνωμοσιολογίας και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συνωμοσιολογία που επικράτησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας και αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
  • Απόρριψη της λογικής του συμψηφισμού, που εξισώνει τους εμπρηστές με τους πυροσβέστες. Λογική που κατέπεσε ήδη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα του 2009, όπου ανεδείχθησαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για
  • τα δεινά της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Είναι βέβαιο ότι, οι «τιμητές» θα αποκαλυφθούν. Και θα λάβουν τα επίχειρα της Ιστορίας από την οποία τίποτα δεν έχουν διδαχθεί.

Στη Βουλή, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες μιας συντεταγμένης Πολιτείας, θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό λαό και να τοποθετηθούν για όλα αυτά τα θέματα.

email
Πηγή άρθρου: briefingnews.gr