ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα πούμε στους δρόμους

Aλέξης Τσίπρας

Aλέξης Τσίπρας

Με τις θερινές διακοπές… οξεία αναμέτρηση με την αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας φθινοπωρινό ραντεβού στους δρόμους, τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις συνδικαλιστικών και άλλων ομάδων, εν όψει της νέας πολιτικής περιόδου.

Η επιδίωξη της Κουμουνδούρου είναι διπλή: Από τη μια να ξεχαστούν οι εντυπώσεις που κυριάρχησαν κατά το προηγούμενο διάστημα, περί πολυφωνίας, με τις αντιφατικές δηλώσεις και παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κι από την άλλη να καταβληθεί προσπάθεια κεφαλαιοποίησης των αναμενόμενων κοινωνικών αντιδράσεων, εν αναμονή της επιβεβαίωσης των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση και τα οποία έχουν τεθεί για μία ακόμη φορά ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας από την τρόικα.

Η αποστολή του Τσίπρα στην ΔΕΘ

Το πρώτο από αυτά τα ραντεβού έχει ήδη οριστεί για τη Θεσσαλονίκη, όπου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί σε δύο χρονικές στιγμές και με διαφορετικές «αποστολές».

Κατ’ αρχάς, σύμφωνα με τα όσα επιβεβαιώνουν από την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου, κατά την ημέρα της παρουσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ. Εκεί ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στην διαδήλωση που «παραδοσιακά» συνδυάζεται με την διοργάνωση της έκθεσης και την παρουσία του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Εν συνεχεία, μία εβδομάδα αργότερα, ο κ. Τσίπρας, με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μιλήσει στη ΔΕΘ, όπου θα απευθυνθεί στους παραγωγικούς φορείς και θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου -για πρώτη φορά ως θεσμικός και πολιτειακός παράγων.

«Ο Σαμαράς θα φύγει τρέχοντας»

Εν όψει όλων αυτών, κάποια από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζουν το έδαφος για ένα θερμό πολιτικά φθινόπωρο και χειμώνα, με πολλές από τις δηλώσεις να προσλαμβάνουν ακόμη και χαρακτήρα πολιτικών απειλών.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο Δημήτρης Στρατούλης, από ραδιοφώνου. Αφότου σημείωσε πως η συνέχιση της εφαρμογής των καταστροφικών Μνημονίων «θα επιταχύνει τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «αφετηρία του νέου κύκλου των λαϊκών αντιστάσεων θα αποτελέσει η κινητοποίηση συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8/9».

Όπως ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Στρατούλης, «ο πρωθυπουργός θα πάει και θα φύγει τρέχοντας εκείνη την ημέρα στη Θεσσαλονίκη, γιατί δεν θα έχει τίποτε άλλο να εξαγγείλει εκτός από τη συνέχιση εφαρμογής των Μνημονίων. Δεν θα αποφύγει όμως να πάρει μία πρώτη μαζική και αγωνιστική απάντηση από το εργατικό και λαϊκό κίνημα ως πρόγευση του πολύ “θερμού” κοινωνικά και πολιτικά φθινοπώρου και του παλλαϊκού ξεσηκωμού, που θα προκαλέσουν οι ανθρωποκτόνες πολιτικές της κυβέρνησής του».

«Ψεύτικη εικόνα η πολυφωνία»

Με αφορμή αυτά και σχολιάζοντας δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών περί των πολλών, αντικρουόμενων θέσεων και απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ κατά το προηγούμενο διάστημα, η Κουμουνδούρου συνεχίζει την προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα και πάντως κάνει λόγο για προσπάθεια καλλιέργειας μία ψεύτικης εικόνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης απέδωσε τα σχετικά ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών σε φόβο μπροστά στη «συνάντηση του κόσμου, της κοινωνίας, με τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς που μεγαλώνει» και τόνισε: «Άρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, επιτρέψτε μου, αλλά δεν είναι τέτοιες που να τραυματίζουν, αν θέλετε, τον ενιαίο προγραμματικό μας λόγο».

email
Πηγή άρθρου: hbnews.gr