Τέρενς Κουίκ: Απαξίωση της Δημόσιας υγείας σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη

Ο Τέρενς Κουίκ

Ο Τέρενς Κουίκ.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανή απώλεια ανθρώπινων ζωών εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας Σάμης, έκρουσε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια Κεφαλληνίας-Ιθάκης.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, τις τελευταίες ημέρες, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σάμης, όχι μόνο είναι παροπλισμένο αλλά αναμένει ανταλλακτικά…από τη Γαλλία, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για την κάλυψη της απόστασης από το ΕΚΑΒ, είναι τουλάχιστον 70 λεπτά!

Όπως αναφέρεται και στο γραπτό υπόμνημα του Πολιτευτή Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Σταύρου Λυκούδη που απεστάλη στον Τέρενς Κουίκ, «το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, λειτουργεί καθαρά και μόνο από το φιλότιμο των εργαζομένων».

Tο κείμενο της Ερώτησης:

Τις  τελευταίες ημέρες όπως είναι γνωστό, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σάμης είναι παροπλισμένο. Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας κ. Δημήτρης Αυγουστάτος σε ανακοίνωσή του μας «ενημέρωσε» ότι αναμένονται ανταλλακτικά από τη… Γαλλία (!) για το ασθενοφόρο και μέχρι τότε η περιοχή καλύπτεται από το ΕΚΑΒ.

Βέβαια παραβλέπει ο κ. Διοικητής να σχολιάσει ότι ο χρόνος για την κάλυψη της απόστασης από το  ΕΚΑΒ είναι τουλάχιστον 70 λεπτά!

Ξεχνά ο κ. Διοικητής να αναφέρει ότι το παροπλισμένο ασθενοφόρο συνέβαλε και στις μετακομιδές από το Κέντρο Υγείας Ιθάκης.

Η τοπική κοινωνία γνωρίζει πόσο μεγάλη γεωγραφικά έκταση καλύπτει το Κέντρο Υγείας και πόσο σημαντικό έργο επιτελούν το ιατρικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι αγωνιστικά μαχόμενοι, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Σύμφωνα και με το γραπτό υπόμνημα που μου απέστειλε ο Πολιτευτής Κεφαλλονιάς – Ιθάκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταύρος Λυκούδης, «σε  ένα τόσο μεγάλο νησί όπως η Κεφαλονιά και καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας λειτουργεί καθαρά και μόνο από το φιλότιμο των εργαζομένων. Ύστερα από την κατάργηση 57 οργανικών θέσεων, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις υπό έλεγχο για τη νομιμότητα τους μετακινήσεις υπαλλήλων εκτός νησιού και τις τραγικές ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό εξαιτίας της υποχρηματοδότησης οι εργαζόμενοι προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με αυτοθυσία, ενώ τους οφείλονται και δεδουλευμένα».

Σε κάθε περίπτωση ο Διοικητής του νοσοκομείου στη μέριμνα του οποίου είναι και το κέντρο υγείας Σάμης, περιορίζεται σε ανακοινώσεις που τουλάχιστον, δείχνει να υποτιμούν τη νοημοσύνη των Κεφαλλονιτών και των Θιακών.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο Υπουργός:

1. Για πόσο ακόμα θα απαξιώνεται η Δημόσια υγεία  στον τόπο μας;

2. Σε περίπτωση κατάληξης κάποιου συμβάντος λόγω καθυστέρησης ποίος πρέπει να λογοδοτήσει για την απώλεια μιας ζωής;

email