“Μεταξύ Βυζαντίου και Βενετίας: Επτανησιακή Σχολή”

"Μεταξύ Βυζαντίου και Βενετίας: Επτανησιακή Σχολή"

“Μεταξύ Βυζαντίου και Βενετίας: Επτανησιακή Σχολή”

Το Σάββατο 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Θέατρο “Ο Κέφαλος”,η προβολή της δεύτερης ταινίας του Αλέξανδρου Ποταμιἀνου με θέμα τον πολιτισμό και την ταυτότητα τον Επτανήσων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιὠτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κεκἀτος, η Πρὀεδρος της Αδελφὀτητας Κεφαλλἠνων Πειραιά, κ. Νεοφὐτου,  ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρὠν κ. Μοσχόπουλος, η γνωστή καλλιτέχνις Μἐμη Σπυρἀτου, ο κ. Γ. Σταματἀτος, ο καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Μουσικών Οργάνων κ. Μποὐκας, και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.

Με τίτλο “ΜΕΤΑΞΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ  : ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ”,η ταινία αναζητά τις ρίζες της Επτανησιακής ζωγραφικής στην ανάπτυξη της κρητικής παράδοσης μετά την πτώση του Βυζαντίου στους σταυροφόρους και τις επιρροές που δέχτηκαν τα Ιόνια νησιά από την Βενετία.

Ο 29χρονος σκηνοθέτης μας οδηγεί σε μια διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Βενετία, με ενδιάμεσους σταθμούς την Κρήτη και τα Ιόνια νησιά. Μέσα από την ταινία αναδεικνύονται οι ιδιομορφίες της μικτής τεχνικής των Θ. Πουλάκη, Γ. Κλὀντζα, Ε. Τζἀνε, Η. Μὀσχου, κλπ., και τεκμηριώνεται η επίδραση της φλαμανδικής χαλκογραφίας στην Επτανησιακή ζωγραφική.

                                                                            Από το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

email