Ο σκηνοθέτης που εξόργισε τους μουσουλμάνους

"Εβραίος Ισραηλινός".

“Εβραίος Ισραηλινός”.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός σκηνοθέτης, η ταινία του οποίου για τον προφήτη Μωάμεθ πυροδότησε την οργή των μουσουλμάνων σε πολλές αραβικές χώρες, με αποκορύφωμα  την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη όπου σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί, κρύβεται σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Ο Σαμ Μπάσιλ μίλησε τηλεφωνικά στο πρακτορείο, από μια τοποθεσία την οποία δεν αποκάλυψε, σχετικά με την ταινία “Η αθωότητα των μουσουλμάνων”.Ο 56χρονος Μπάσιλ είναι κτηματομεσίτης, ζει στην Καλιφόρνια και αυτοχαρακτηρίζεται“Εβραίος Ισραηλινός”.

“Πρόκειται για μια πολιτική ταινία. Οι ΗΠΑ έχασαν πολλά χρήματα και πολλούς ανθρώπους στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όμως πολεμούσαμε με ιδέες”, είπε ο Μπάσιλ στο πρακτορείο.

Η ταινία του παρουσιάζει τον προφήτη Μωάμεθ ως έναν τρελό, ερωτύλο ψευτοθρησκευόμενο. Σε ένα απόσπασμα που αναρτήθηκε στο YouTube ο Μωάμεθ εμφανίζεται σε μια ερωτική σκηνή με μια γυναίκα.

Για πολλούς μουσουλμάνους είναι βλασφημία ακόμη και να εικονίζεται το πρόσωπο του προφήτη. Ο Μπάσιλ είπε ότι η ταινία στοίχισε 5 εκατομμύρια δολάρια και ένα ποσό δόθηκε από περίπου 100 Εβραίους δωρητές.

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr