Ο Στίβεν Κίνγκ ετοιμάζει το σίκουελ της «Λάμψης»

«Είμαι πλούσιος, φορολογήστε με» λέει ο συγγραφέας Στίβεν Κινγκ

Ο Στίβεν Κίνγκ ετοιμάζει το σίκουελ της «Λάμψης».Φωτογραφία: guardian.co.uk

O 64χρονος, σήμερα, αμερικάνος συγγραφέας Στίβεν Κίνγκ ανακοίνωσε πως στις 24 Σεπτεμβρίου του 2013, στα ράφια των βιβλιοπωλείων θα βρίσκεται η συνέχεια της πολυδιαβασμένης φανταστικής ιστορίας τρόμου.

Αποτελώντας το τρίτο κατά σειρά εκδοθέν μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, η «Λάμψη» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ το 1980 με τον ηθοποιό Τζακ Νίκολσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τζακ Τόρανς.

Στην επερχόμενη spooky εξιστόρηση του Κινγκ, που θα τιτλοφορείται “Doctor Sleep”, ο Νταν Τόρανς είναι πλέον μεσήλικας και οι μνήμες βίας του παρελθόντος ταλανίζουν την ψυχική του ηρεμία.

Εγκατεστημένος στο Νιου Χαμσάιρ κάνει χρήση των ιδιαίτερων δυνάμεων που διαθέτει δρώντας ως ένας θαυματοποιός που απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων που βρίσκονται στη λίστα αναχωρήσεων για τον άλλο κόσμο.

Το παρατσούκλι του στο Νιου Χαμσάιρ είναι “Dr. Sleep” και το θέμα αρχίζει να ρολάρει όταν θα γνωρίσει τη 12χρονη Άμπρα Στόουν. Ένα κορίτσι-θαύμα, μια αλλόκοτη έφηβη με μεταφυσικές δυνάμεις που υπερβαίνουν τα κόλπα του Νταν Τοράνς.

Ερχόμενοι σε επαφή με τους απόκοσμους ενοίκους της «αύρας» που «γεννοβολούν» παιδιά με την κατάρα της «Λάμψης» θα δράσουν από κοινού για να δώσουν ένα τέλος στον πόνο και τα βάσανα τους.

Το μυθιστόρημα “Doctor Sleep” θα εκδοθεί από τον ιστορικό βρετανικό οίκο “Hodder & Stoughton” που δραστηριοποιείται στον χώρο του βιβλίου από το 1868 και ο οποίος έδωσε μια συνοπτική ιδέα του τι θα τρέξει στις σελίδες του ενόψει της κυκλοφορίας του. Here’s Stephen, οι βίδες θα λασκάρουν ξανά.

email
Πηγή άρθρου: athensvoice.gr